Veelgestelde vragen

Een overzicht van veelgestelde vragen over online verkopen op marketplaces (bijvoorbeeld Bol en Amazon) aan PlazaSupport. Staat jouw vraag er niet tussen? Bel of mail ons! We zullen je vraag binnen een werkdag beantwoorden.

PlazaSupport begeleidt elke ondernemer bij het verkopen via online marketplaces, groot of klein. Online verkopen op marketplaces is voor elke ondernemer interessant, omdat ruim 80% van de Nederlandse consument online aankopen doet. Zij kopen vooral via de grote en bekende marketplaces, zoals bol.com; marketplaces met een sterk en betrouwbaar imago. Juist voor kleine ondernemers, die veelal zeer specifieke producten verkopen, is het verkopen op marketplaces een waardevolle aanvulling op hun huidige (online) verkoop. De kans om door jouw doelgroep gevonden te worden is vele malen groter als je ook op bol.com of andere grote marketplace jouw producten aanbiedt.

Uiteraard! Je kiest zelf welke producten uit jouw collectie jij wilt aanbieden op online marketplaces. Heb hulp nodig bij je productkeuze? De projectmanager online verkoop neemt het assortiment met je door en adviseert welke producten de hoogste verkooppotentie hebben.

Je bent niet verplicht het totaalpakket PlazaSupport af te nemen. Sterker nog, je kunt zelf een pakket-op-maat laten samenstellen. Kies alleen de disciplines die jij nodig hebt. Zo hebben we klanten die alleen een fotograaf nodig hebben om een perfecte productpresentatie te laten maken of klanten die alleen advies nodig hebben op juridisch of logistiek gebied. Alles is mogelijk bij PlazaSupport. Onze missie is om ervoor te zorgen dat jij succesvol kunt verkopen op bol.com of andere marketplace. Je kiest zelf wat jij daarvoor nodig hebt.

Zeker niet! Wij zullen jouw omschrijvingen controleren op volledigheid en SEO en waar nodig aanpassen, zodat jouw producten nog beter vindbaar zijn.

We zullen jouw beeldmateriaal bekijken en beoordelen. Op bol.com moet je aan diverse eisen voldoen als het op productpresentatie aankomt. PlazaSupport is volledig op de hoogte van deze eisen. Voldoen jouw foto’s hieraan? Dat is mooi! En mocht het nodig zijn aanpassingen te maken of beeldmateriaal toe te voegen, dan staat PlazaSupport voor je klaar.

De kans dat jouw producten gevonden en gekocht worden als je ze aanbiedt op grote, bekende en betrouwbare marketplaces is vele malen groter dan wanneer je ze alleen in je eigen webshop hebt staan. Het is niet voor niets dat zoekresultaten naar een specifiek product op Google veelal leiden naar een keuze op bol.com. Hier wil jij toch tussen staan?

De Nederlandse en Belgische consument koopt online het vaakst op bol.com. Deze online marketplace heeft het meest betrouwbare imago. Wij raden daarom het verkopen op bol.com aan. Daarnaast kijkt de projectmanager online verkoop naar de verkooppotentie van jouw producten op andere bekende marketplaces, zoals Amazon, VidaXL, Blokker of V&D. Bovendien hoef je je niet te richten op slechts één online marketplace; je kunt je producten gerust op meedere marketplaces aanbieden. Wij adviseren, maar de keuze ligt vanzelfsprekend bij jou!

Hoe graag we het ook zouden willen, dat is helaas niet mogelijk. Wel kunnen we je adviseren hoe je tijdbesparend met klantcontact en retourneringen om kunt gaan. Bijvoorbeeld door de inzet van ICT-oplossingen, of door je in contact te brengen met externe partijen die jouw klantcontact uit handen nemen.

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen of wil je meer weten over succesvol online verkopen op marketplaces? Bel ons, of stuur je vraag via het contactformulier.

We zullen jouw vraag binnen een werkdag beantwoorden.