7. Logistiek advies

Logistiek advies klinkt misschien als een complexe term, maar wanneer je ervoor kiest om jouw producten via bol.com of een andere online marketplace te verkopen, zal jouw bedrijf groeien en zal de omzet stijgen.

Misschien verkoop je al via jouw eigen webshop, maar zodra je ook orders ontvangt vanuit jouw online marketplace, is het verstandig om jouw logistieke afdeling en processen eens onder de loep te nemen. Dit kan ook op een later moment plaatsvinden, wanneer je merkt dat jouw huidige magazijn niet meer voldoende ruimte biedt of dat de werkwijze hapert.

Er zijn talloze tools en technieken om het verpakken en verzenden van orders goedkoper en efficiënter te laten verlopen. Ook kunnen we je adviseren over snelle, klantvriendelijke en kostenbesparende retourafhandeling.

Loop samen met een van onze specialisten door het logistieke aspect van jouw online verkopen, zodat je jouw magazijn, verpakkingen, logistieke formulieren, verzendingen en retouren up-to-date kunt maken en optimaliseren.

Disciplines Logistiek advies

Tot slot stap 7, de stap waarbij het logistieke gedeelte met je doorlopen wordt. Van het inventariseren van je magazijn, het adviseren over voorraadbeheer tot het kostenbesparend verpakken en verzenden van je producten; als je je logistieke afdeling laat meegroeien met de groei van je bedrijf, hoef je klanten nooit teleur te stellen.

Heb je te weinig ruimte voor opslag? Of wil je geen omkijken hebben naar het logistieke proces rondom jouw bestellingen?

Logistiek advies omvat het beoordelen en optimaliseren van jouw logistieke processen bij het verkopen via online marketplaces. Onze specialisten helpen je bij het analyseren van jouw magazijnbeheer, verpakkingsmethoden, verzendingen en retourafhandeling. We geven praktische adviezen en bieden oplossingen om jouw logistieke operaties efficiënter en kosteneffectiever te maken.

Het is raadzaam om jouw logistieke processen te evalueren zodra je begint met verkopen via een online marketplace of wanneer je merkt dat jouw huidige logistieke systeem niet meer voldoet aan de groeiende vraag. Ook als je problemen ervaart met de verwerking van orders, ruimtegebrek in jouw magazijn of problematische retourafhandeling, is het tijd om logistiek advies in te winnen.

Logistiek advies biedt verschillende voordelen. Het kan leiden tot kostenefficiëntie door het optimaliseren van jouw verpakkings- en verzendprocessen. Daarnaast kan het helpen bij het verbeteren van de snelheid en nauwkeurigheid van de orderverwerking, waardoor je klanttevredenheid kunt verhogen. Bovendien kan logistiek advies je in staat stellen om effectieve retourprocedures op te zetten, waardoor je tijd en geld bespaart bij het afhandelen van retouren.

Bij PlazaSupport beginnen we met een grondige analyse van jouw huidige logistieke processen en uitdagingen. Vervolgens stellen we een maatwerkadvies op dat gericht is op het verbeteren van jouw logistieke efficiëntie en prestaties. We bieden praktische oplossingen en aanbevelingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften. Onze specialisten begeleiden je gedurende het hele proces, van het identificeren van verbeterpunten tot het implementeren van de geadviseerde oplossingen.

Maak dan gebruik van de fulfillment dienst van bol.com. Bij deze betaalde service slaat bol.com jouw voorraad op in hun magazijn en nemen zij de verzendingen en retourneringen op zich. Wil je hierover meer weten, neem dan contact op met een van onze specialisten.