1. Project management online verkoop

Starten met verkopen op bol.com of een andere online plaza omvat veel meer dan een account aanmaken, foto’s uploaden en je verkoopprijs erbij zetten. Er is een scala aan voorwaarden waar je aan moet voldoen om je online verkoop te doen slagen en continu op peil te houden. Aan de basis van online succes staat project management, we stemmen de verwachtingen en mogelijkheden op elkaar af.

De projectmanager maakt samen met jou een analyse aan de hand van de marketplace checklist. Hierdoor krijg je niet alleen een beter beeld van alle zaken die komen kijken bij verkopen via een online marketplace, maar krijg je ook een eerlijk en bedrijfsmatig advies.

De vragen die centraal staan zijn:

  • Wat is de marketplace-verkoop-potentie van jouw producten?
  • Is jouw bedrijf er klaar voor om online te verkopen?
  • Welke zaken zijn al op orde en welke onderdelen verdienen nog aandacht?

Na dit oriënterende gesprek, het afvinken van de checklist en de daarop volgende adviezen, volgt een plan van aanpak, waar we mee aan het werk gaan.

Zodra je gestart bent met het verkopen via bol.com of online plaza, houdt de projectmanager een vinger aan de pols, door je op de hoogte te houden van nieuwe functies op marketplaces, de bol.com scorecard te evalueren, analyseren en – waar nodig – aanvullende adviezen te geven om jouw conversie te verhogen.

Disciplines Projectmanagement online verkoop

Benieuwd hoe zo’n intakegesprek verloopt? Neem contact met ons op!

De eerste stap van het verkopen via marketplaces is de potentie voor online verkoop in kaart brengen.
De projectmanager online verkoop:

  • bekijkt jouw bedrijf met een helicopterview om in kaart te krijgen wat er nodig is om te starten met marketplace verkoop
  • neemt het gehele proces van verkoop via marketplaces van A tot Z met je door
  • geeft je op basis van de marketplace checklist een eerlijk en bedrijfsmatig advies
  • analyseert en evalueert verkoopresultaten en geeft aanvullende adviezen