2. Traffic management & planning

Beginnen met verkopen op bol.com of een andere online marketplace omvat veel meer dan alleen het aanmaken van een account, het uploaden van foto’s en het bepalen van je verkoopprijs. Er zijn talloze voorwaarden waaraan je moet voldoen om je online verkoop succesvol te maken en op lange termijn te behouden. Bij de basis van online succes staat projectmanagement, waarbij we de verwachtingen en mogelijkheden op elkaar afstemmen.

Onze projectmanager helpt je samen met jou een analyse te maken aan de hand van de marketplace checklist. Hierdoor krijg je niet alleen een beter beeld van alle aspecten die komen kijken bij het verkopen via een online marketplace, maar ontvang je ook eerlijk en professioneel advies voor je bedrijf.

Belangrijke vragen die centraal staan, zijn onder andere:

  • Wat is het verkooppotentieel van jouw producten op de marketplace?
  • Is jouw bedrijf klaar om online te verkopen?
  • Welke aspecten zijn al op orde en welke gebieden verdienen nog aandacht?

Na dit oriënterende gesprek, het afvinken van de checklist en de daaropvolgende adviezen, stellen we samen een plan van aanpak op waarmee we aan de slag gaan.

Zodra je begint met verkopen op bol.com of een online marketplace, houdt de projectmanager een vinger aan de pols. Hij of zij houdt je op de hoogte van nieuwe functies op marketplaces, evalueert de bol.com scorecard, analyseert gegevens en geeft waar nodig aanvullend advies om je conversie te verhogen.

Traffic management & planning:
Een vast aanspreekpunt, waar je altijd terecht kunt met al je vragen.

Om te beginnen met verkopen op een online marketplace, moet je een account aanmaken, productinformatie invoeren, prijzen bepalen en verzendopties instellen. Daarnaast moet je voldoen aan de vereisten en voorwaarden van de marketplace, zoals het hebben van een geldig KvK-nummer en het naleven van hun verkoopbeleid.

PlazaSupport biedt uitgebreide ondersteuning bij het starten met verkopen op online marketplaces. Onze projectmanager helpt je bij het analyseren van je verkooppotentieel, het inrichten van je account, het optimaliseren van je productinformatie en het adviseren over logistiek en juridische aspecten. We begeleiden je door het hele proces om ervoor te zorgen dat je een sterke start maakt op de marketplace.

  1. Het voldoen aan de voorwaarden van online marketplaces kan soms complex zijn. PlazaSupport heeft uitgebreide kennis van de vereisten en helpt je bij het naleven ervan. We zorgen ervoor dat je productinformatie voldoet aan de richtlijnen, helpen je met het opzetten van de juiste logistieke processen en adviseren je over juridische aspecten, zoals leveringsvoorwaarden. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je voldoet aan alle voorwaarden en een succesvolle verkoopervaring hebt op de marketplace.

  2.  

De tijd die nodig is om te beginnen met verkopen op een online marketplace kan variëren. Het aanmaken van een account en het invoeren van je productinformatie kunnen binnen enkele dagen worden voltooid. Het kan echter langer duren voordat je account volledig is gevalideerd en goedgekeurd door de marketplace. Dit proces kan enkele weken in beslag nemen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en ervoor te zorgen dat je aan alle vereisten voldoet voordat je live gaat met je verkoopactiviteiten.