Help, ik kan mijn beloofde levertijd niet nakomen!

Hoe kun je tijdens de Coronacrisis succesvol online blijven verkopen?

Succesvol online verkopen, ook nu, tijdens deze bizarre tijden; daar helpt PlazaSupport je graag bij. Meerdere van onze klanten maken zich zorgen. Zij verkopen hun producten op bol.com en worden daarom afgerekend op de servicenormen. Eén van die punten is: nakomen van de leverbelofte. Maar dat is momenteel erg lastig. De pakketbezorgers, DHL, PostNL en DPD hebben te maken met een bezorgachterstand en kunnen daarom de afgegeven levertermijn niet garanderen. Dat levert minpunten op … terwijl jij er niks aan kunt doen! Het is echt een kwestie van overmacht. Welke actie kun jij als online verkoper ondernemen?

Proactief communiceren

De online verkopers die wij begeleiden, adviseren wij om elke klant die een bestelling plaatst, een persoonlijke e-mail te sturen om aan te geven dat de levertijd momenteel kan afwijken. Proactief communiceren met de klant werkt echt het best.

Aangepaste servicenormen

Bol.com heeft de servicenormen aangepast tijdens deze coronacrisis. Voor ‘op tijd leveren’ geldt momenteel een versoepelde regeling. Deze week hanteren zij de grens op 80% voor op tijd geleverde bestellingen in Nederland en 70% in België. Dat geeft jou als online verkoper al de nodige ademruimte.

Doe wat je belooft

Lukt het jou niet om je normale leverbelofte na te komen, verruim deze dan. Dan doe je in ieder geval wél wat je belooft en mocht het pakket er toch eerder zijn, dan levert dat alleen maar een extra tevreden klant op.

En mijn plek in het koopblok op Bol dan?

Als je je levertijd aanpast, kan dat wel gevolgen hebben voor het koopblok. Je zou deze tijdelijk kunnen verliezen. Maar je kunt hem juist ook winnen doordat je je belofte waarmaakt. Voor onze klanten kijken we hier heel kritisch naar en zorgen we samen voor een prominente plek op Bol.

Meer online verkopen

Ondanks de bizarre tijd waarin we ons momenteel bevinden, is er een ding wat wel positief is voor jou als online verkoper: er wordt meer dan ooit online geshopt, gekocht en besteld. Ben je eigenaar van een webshop en wil je je klantenkring in no time uitbreiden? Wij helpen elke ondernemer, binnen elk budget, om succesvol online te verkopen!

Meer tips om succesvol online te verkopen? Lees dan ook: Hoe kom ik in het koopblok van Bol?

Deel dit bericht: